Milyen jó lenne
Amit nem tudtam, most tudom,
milyen jó lenne válladon
pihenni hetven év után,
meghalni fényes délután.
Milyen jó lenne reggelig
(amíg az időnkből telik)
együtt csodálni, hogy forog
velünk a föld, a csillagok
hogy szikráznak a fák hegyén,
s átimbolyog a lámpafény,
míg sárga gyökeret fakaszt
fekete tófelszín alatt.
Amit sejtettem, most tudom:
veled lehet csak alkalom
boldognak lenni egy kicsit,
amíg a virág elvirít.
A boldogság csak azokat
látogatja meg néhanap,
kiket kerül a vád dühe,
s meg tudnak lenni nélküle.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-18 08:12:59
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-18 08:12:59