Félig
Mint a medve bőre a sárba
brummoghatsz félig leigázva -
Mint a veréb tolla az égen
szivárványt szít, csak hogy égjen -
Mint minden félig ferde árnyék
cövekül áll: keresztnek lássék -
Mint minden csillag por-korában
életet lát a Robbanásban -
Minden szerelmes ember egyszer
megfeszül félig-lőtt sebekkel -
Dolgait dalba fojtva félve
nehogy az isten elkísérje -
Félig előre, félig hátra
félig megfojtva, megalázva -
Feltámadva tetszhalálból
illan a lába, mint a kámfor -
lobog a lángja, lobog a lángom
elszabadulva, mint az álom -
Elvegyítve, mint a festék,
hogy tisztességben eltemessék -
Pap mormoljon valami átkot
legyen égé a földbe-mártott -
dalnak dőlve durvul bitangul,
amig félig a föld fölé hull.
Most este van, félig pipázom,
nem füstölgök, nem parolázom
senkivel és senki ellen -
ezért kell megbüntetni engem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-06 10:12:33
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-06 10:12:33