A költő vátesz
Na, akkor mondd meg, mi lesz a jövővel,
mit tudsz róla elbeszélni, szépen?
A költő vátesz, egy felkiáltójel,
jóstehetség ezen a vidéken.
A sok hangzatos nagyotmondás helyett
elég lesz csak érintőlegesen,
te vagy a felkent, te vagy az ihletett,
ne szólj másnak, csak legalább nekem!
Ilyen kitartóan kérleltem magam;
legyen valami hasznom, hogy vagyok!
E tehetségnek olyan előnye van,
hogy irigylik a sápadt csillagok.
Verseim nélkül mit sem ér az élet,
kell az írás, csak, csak azt tudnám, hogy mire?!
Mondom nektek a miheztartás végett;
olyan jelentős, mint a nagymise!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-03 14:53:10
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-03 14:53:10