Egészen tiéd vagyok
Én így egészen tiéd vagyok,
s te vagy az én királyi kincsem,
érted ragyognak a csillagok,
s véled nyer itt értelmet minden,
rajtad kívül más ki segítsen -,
ha nem nekem vagy, semmim sincsen.
Érted születnek gondolatok,
hogy titkaidat körüljárják -,
érted én filozófus vagyok,
tudom az élet elmúlását,
a születés titok-varázsát,
és az emberek égi mását
fennkölten istennek nevezem.
Minden örömöm, boldogságom,
te a szent szabadság vagy nekem,
akinek életem kitárom,
s te leszel egyszer elmúlásom,
ha az utamat végig járom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-29 00:15:51
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-29 00:15:51