Pasziánsz villanella
Ilyen lehet egy izgalmas szeánsz
Transzban létezni, mintha ördögökkel
Ajzószerekkel. Pedig nem piálsz
Kilépsz, kémleled: mi az ami száll?
Tele az agyad mindenféle szösszel
Sebaj, kimossa majd a pasziánsz
Úgy négyszáz méter a busztól a ház
Kótyagos vagy, mintha 50 üveggel
Vagy százötvennel. Pedig nem piálsz
Hazamégy és semmit sem csinálsz
A cigarettát sem bírnád tüdővel
Relaxálsz. Jöhet a pasziánsz
Közben ajtót, ablakot kitársz
Hadd teljen meg a lakás levegővel
Keversz. Lapot terítesz, nem piálsz
Rakod, fordítod: megint itt az ász!
Hová tegyed? És mi lesz a tökkel?
Csak lesed, kijön-e a pasziánsz
A napból mint egy kocsiból, kiszállsz
Nem öblögetsz se borral, se sörrel
Szondázhatnak. Tehát nem piálsz
Csak lesed, kijön-e a pasziánsz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-17 22:50:15
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-17 22:50:15