Az ember jó vezetõ
'Az ember jó vezető.
Jó vezető - az ember.'
- ízlelgetem a mondatot
immár éber eszemmel.
Ő földelés és relé.
Mindene arra szolgál
- legalábbis addig az öt percig -,
hogy az légy, aki volnál.
Magyaráz, trilláz, beint.
Valamit emészt megint.
Eddig az volt a megtartó erő,
hogy ne hallj, ne láss, ne létezz,
de egymagadban,
mint egy hangyaboly,
annyit vigyél véghez!
Most neki minden kell.
'Inkább a huzat vigyen el,
mint a gutaütés'-jeligére jön-
-megy, dőjt-borít, épít, érez,
és még mindig,
mint egy hangyaboly,
annyit visz egyedül véghez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.