Átlényegülés
Egyszer régen éjféltájon, lesett rám lesből az álom
Üldögéltem kedvtelenül, ölemben pihent kezem
Billenő fejem lehajlott, állam koccant, alig hallott
Nehéz mellkasom morajlott, eső cseppent ereszen
Éji mámor így susogtam, tűnjön tőlem eresszen
Ne csukódjék le e szem
Égi szikra lobbant bennem, tudtam már, hogy mit kell tennem
Elővettem titkos kincsem, a szívem megremegett
Fólia tartalmát szórtam, legkisebb szellőtől óvtam
Asztalon a fehér porban, kártya vert egy ütemet
Gyorsan, lassan, több ritmusban, két kicsi csík született
Mert máskáppen nem lehet
Csővé gyúrott banki termék, így nyeri el az értelmét
Infláció nem fog rajta, míg orromhoz emelem
Mély sóhajtás, ez a titka, nyálkahártyám mind beitta
Kulcsrazárt lelkemet nyitja, kitárul a szellemem
Csillámporként hullik vissza, megpihen a mellemen
Nem fordulhat ellenem
Oh a büszke bölcs Apolló, nem tudhatta mi a porhó
Esze gyógyítani volt jó, de nem úgy, hogy jó legyen
Segíteni nem beszéddel, mámorittas szenvedéllyel
Boldog lenni belső kéjjel, fennmaradni éjjelen
Holdat lesni, nem keresni, jól vagyok most jó helyen
Lavina a hóhegyen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kasszandra-komplexus (Budapest, 2001)
Kiadó: magánkiadás