Próbaszerep
Kiválaszt egyet a sakktáblára borogatott
bábuk közül, lépést tart velük, ahogy el
hevernek a feketévé, fehérré alvadt csendben.
Nem tudja, gyalog vagy vezér, de hazatart.
Az utazás megkezdése előtt felpróbálja
a lehetséges szerepeket. Leül a tábla mellé,
elhalványul a kezében a figyelem, nézi
a szemben ülőt, elviseli a mozdulatait és
de hogyan. Egy rossz lépés elég lesz,
súgja H8-nak, aki a sarokba szorul. Még
minden mintha állva maradna hátrahagyottan,
önmagát előzve meg. Ehhez le kell dönteni
a bábukat. Nem tudja zsebre vágni, mint ahogy
felemelni sem magát. És helyette senki sem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.