A rab szonettje (szonettparódia)
Rozsdamarta rácsok kockás köntöse,
Sárba göngyölt a karvalyorrú majom,
Zsiráffoltos zsindely zsarolja lakom,
Bikaszagú hevederpánt özöne.
Parázstalpú vérehulló harácsok,
Varázsléptű tarka kardhal-látomás,
Angyalsápadt hullakezű áldomás,
Gödröt vájnak sirályfarkú kapások.
Remeteréz zárrés kapar keseren,
Fülbemászó kalapács-puffanások,
Pőre sertés zsugorodik csendesen.
Keresztfát készíteni nem rejtjeles,
Kedvesem nem kell, hogy tovább pityeregj,
Kiszökök én, vagyok én oly ötletes.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.