Télcsillag és Télvirág
Húzza a hideg érzések szánját,
reszket a tél.
Olvadó szépség búcsúja fehér,
féltő kézzel nyúlok
egy pajkos hópehelyért.
-Gyere, legyél enyém.
Gyengéden egyet elkapok,
vele végre
télszerelmest álmodok.
Télcsillag hódolóm átölel,
télvirággá válok:
hófehér brokát sziromtest,
vékony fátyol, zöld uszály.
Kristálymintás virágágyba
fekszünk, napsugárban
megfürdünk együtt.
S ahogy felébredek,
gyorsan kidugom fejem,
akár a legelső hóvirág.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.