Vissza-vissza!
Befutottunk az erdőbe,
A fényből a sötétségbe,
Ugye, csak én érzem úgy, tán
Sosem lehet már ugyanúgy-
Mint rég?
Oly szép álomra talált szemem,
Majdhogynem visszahozta hitem,
És akkor hirtelen ott találtam,
Magam egy üres szobában,
Kérdéseim bőven akadnak még!
Vissza-vissza!-Ha túl sűrű a köd,
Vissza-vissza!- A hátunk mögött
Gyűlik az út!
Vissza-vissza!- Ha nehéz a változás,
Vissza-vissza!- Itt nem akadt folytatás,
Mehetnénk is, de mindig maradunk…
A dalok, a versek Hozzád repültek,
Örült a tollam, hogyha tetszett,
Nem hiába koptattam hegyét,
De néha, mikor patront cserélnék,
Elfog a félelem.
Mi lesz, mikor az az üres szoba,
Beleszürkül életembe?
Egy zsebkoptatott fénykép kezembe,
Min látszik még a lány mosolya,
És minden felkerekedik. Ellenem.
Vissza-vissza!- Ha túl sűrű a köd,
Vissza-vissza!- A hátunk mögött
Gyűlik az út!
Vissza-vissza!- Ha nehéz a változás,
Vissza-vissza!-Itt nem akadt folytatás,
Mehetnénk is, de mindig maradunk…
Mesélünk várt hozamokról,
Képzeletbeli örömökről,
És fogom a kezed, átölellek,
Nehéz lesz felkelni a földről,
Pedig eljön az ideje.
Szeressünk, hidd, kevésbé fáj,
Szemünkre ül az édes homály,
Ott telepszik, mint a penész,
S olyan édes, akár a méz,
A félelemnek köztünk… nincs helye!
Vissza-vissza!- Ha túl sűrű a köd,
Vissza-vissza!- A hátunk mögött
Gyűlik az út!
Vissza-vissza!- Ha nehéz a változás,
Vissza-vissza!- Itt nem akadt folytatás,
Mehetnénk is, de mindig maradunk…
2009-10-11, Pethő Gábor
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.