Befeküdni az árokmélyre
süppedni a nedves talajba
széthajtogatni szépen
a fűszálakat - meg ne törjenek
megkeresni a test helyét
hova nyomódjon a könyök
comb a sarok és lapockák
őrizze a föld a negatívot
megvárni az őszi esőket míg
ellep a víz- befon az aljnövényzet
alulról nézni a tükröződő parti sást
várni míg a légzésritmust
átveszik a remegő fiatal cserjék