Élethétfõ
Holnap meghal Apa.
Kedd lesz, szeptember huszonharmadika,
a meteorológia napos, meleg időt ígér.
Hazafelé tartok, hitem és bizalmam égig ér.
Ekkor Eschenbach Györgyi utánam kiált:
- Úgy hallottam, ma meghalt az apád.
(Persze a hangjában nem lesz semmi
érzés, részvét, vagy irgalom)
Holnap meghal az Isten is. Ott, a kőhídon.
Sírnék, de sírni majd csak holnap lehet,
ma még vigyázok rá, ápolom; súlyos beteg.
Holnap Anya zokogva söpri a nagyszobát,
töri a fejét, miből vesz magának gyászruhát.
Harminchat éves. Én a jövő hónapban leszek
kilenc. Érkezik sok rokon, nagy a zsivaj,
holnaptól nem szólok többé már senkihez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.