Magyarnak lenni
Magyarnak lenni
Anyám embernek szült,
viseljen barna, kreol, fehér bőr,
átok, sors, hiedelem,
anyám embernek szült,
rögökké sorvasztani,
húsát és csontját a szónak.
Anyám embernek szült
nekem adva ízét a szélnek,
gyümölcsét a termő fának,
s körülkerített kertünk
szabadságát hazának.
Anyám embernek szült,
fiúnak, férfivé lenni,
lánynak, asszonnyá lenni,
fiúból, lányból embert nevelni.
Anyám embernek szült,
embert szeretni,
Anyám embernek szült
testvér testvére lenni,
Anyám embernek szült,
ember lenni,
Anyám embernek szült,
a földdel szeretkezni,
sírján kereszt és virág lenni,
Anyám embernek szült,
barna, kreol, fehér aranyának,-
népének cigány szívének,
magyar szavának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.