Egy nap kiszáradsz
te is, mint a kerti tó.
Eldőlsz, lecsúszik
válladra a fülhallgató,
a pendrive kupakját
feszesen tartod még,
a monitornak szeme
sem rebben, amikor
kiírja: kilépés, így
tör majd rád a vég,
nem lesz semmi
rendkívüli ebben.
Úgy alszol el, mint
bárki más, csak
nevetségesebben.