Az ember
életvezetése
konstruktív
irány-
ba
egy
konstruktív magatartás- és
tevékenységrepertoár fokozatos
kiépítésével
állítható
be, tehát
a magatartás- és
tevékenységrepertoár
alkotó formuláinak
megerősítésére,
ezzel párhuzamosan pedig a destruktív megnyilvánulások
leépítésére törekszünk; ennek eredménye
lesz a
konst-
ruktív
életvezetés
tárgyiasult formája.