Tûz felõl
Hiába futsz előle – szembe megy -,
Ha úgy hiszed, hogy rég hátad megett,
Hiszed: az őseid, de mégse te -,
Vagy mítoszokból szórtad hátra tán,
S nincs közöd, ha már úgy hátrahagytad,
Akkor is csak szembe megy, hiába,
Jövőre néma, láng vetül, korom,
Vagy fény árnyéka előtted az út;
A tűz oly messze, vár az új hideg,
Illúzió, korom már nincs neked,
S hiába futsz előle – szembe megy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.