Éteribb egyre az ég.
Kínzó áldozat! Még-
sem, hisz elönt a Fény,
a feloldozást hozó.
Két méterrel a föld felszíne alatt
a nemlétezés, mint a féreg, dagad.
Egy négyzetméterbe zárva:
az örök szabadság ára.
De előtte föld, s azelőtt virág.—
Halandó léted, mint halhatatlan imák.