Ártéren
Gátfala
gátfala büszkén
hála zsong árnak a földjén
bástya a zsombolya kazla
tornya a nyárfaág rajta
Nyár-tüze
nyár-tüze délben
gát-udvar nap-kemencében
árvafa árnya gulyára
lombja a táj koronája
Tó vize
tó vize rezzen
őrzik a sáshadak körben
fészkére vadkacsa surran
pihéje tojásra koccan
Tópartja
tópartja ármány
béka a gólyának zsákmány
lépésre sás-dárda roppan
tó vize fodrára loccsan
Fűszála
fűszála zörren
fészkéről vadkacsa röppen
vadászok puskája dörren
nyár-ege könnye lecsöppen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.