Szervusz karácsony bácsi
én vagyok a jancsi. -
mondd csak te ki vagyol
mert én egy magyar vagyok
az olyan, hogy istennel ilyeneket csinál
de nem a giccses templomban riszál
az olyan, hogy nem veri a tamtamot
szerényen, halkan dúdol egy dallamot
nem hallja azt senkise
csak akinek szintén szól a szüvibe
te ki vagy karácsony bácsi
ripők ripacs retek vagy, ácsi
küszöbömről takaroggy
nem férnek be tüled az igaz angyalok
a magyarok istene szásszor szebb tenálad
legyen megint egy igazsága a világnak:
a magyar jézus. a magyar isten
mert ami nem magyar az mind csalás itten
karácsony bácsi te nem vagy magyar
nem is bácsi vagy, hanem egy pucér
néni. meg némi marketing
az én szívem ezennel néked most beint.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: lopott vers