A feltámadás ígérete átleng a sáncokon.
Tegnapi télből, könnyű, furcsa tavaszba
Oson át a szél. Hóna alatt remegő remény,
Sikoltva ébredő, kölyök-újjászületés,
Ráncolt ereink kifeszítő, dübörgő lüktetés.
Elsusogja: nincs is halál, sírba életünk
Sohasem jut, véglegesen nem száll alá.