Jóslás
Azért születtem újból-e világra
Mit addig láttam ... Mi jöhet utána.
Látnom kell, mit láttak a látók:
Valóra válik, vagy megmarad átok.
Tanulnom kell újra a nyelvet,
A járatlan út az érdekesebb.
Azt már régen megcselekedtem,
Hogy feltettem rá az életemet.
Előre mentem. Én hittem a könyvnek.
Meghatottak mindíg a könnyek.
A más érdekében szólni könyebb.
Vagy fontosabb az önös érdek.
Száguldó multamat néztem az égen.
Elhasaltam sokszor a fényben.
Úgy ragyogott, hogy én is vele égtem.
És tovasuhant, hogy észre se vettem.
És - Ím... Vagyok most ismét. E világon:
Hol pirossal festették a határt.
Ahol, még a gyorsvasút is megállt.
Látom, hogy tesznek puskába virágot.
Győz az igazság! Igen. Színes alakját
Mutatja. Győzteseké a vigaszság.
Igazat mondtak mit mondtak a látók:
Valóra válik, és megmarad átok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.