Lesz majd úgy, hogy elvonulnak,
a melldöngető, esztelen évek,
s a harsány bizonytalanság helyére
a béke csendje ül.
Nádfonatos
karszékünkben pihenve,
csendülő pohárral kezünkben,
olvasgatunk klasszikusokat
a kerti fák alatt,
míg a tobzódó nyár
minden gondja
a kapun túl elhever.
Béke van, jól van - mondod,
s tűnödve nézel a fiadra...