Szilveszteri választék
Kocsonya készül, már remeg,
(mint a magyar!)
Lencsét, zöldséget pucolok leveshez,
(nyisd ki szemed!)
Jövőre a kolbász is szerencséből lesz!
Kemencében sül a malac,
(de nem nálad!)
Arany tálcán citrom lesz szájában,
(és tiédben az új évben!)
Igyunk rá egy pálinkát, magyar!
Virslit, mustárt beszereztem,
(fűszerezzük az életet!)
Rotyog fazékban a korhelyleves,
(megnyugtatja majd gyomrodat!)
2009-ben kipukkadásig eheted.
Na és a pezsgő? (Azzal mi lesz?!)
Megvettem, meg!
Koccintunk majd 100 év múlva,
ha lesz még itt magyar!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.