Táltos neszek
Csöpög a csönd, az eresz meghajlik
szél szava súgó illatos morzsa
pergő játszadozás a téllel
minden koppanó hajnali óra.
Zöldben úszik a távol, nézd
kicsi lelkemen füstként libben
fellegek fodra - Táltos, kérd
meg ősök ússzanak tűzben, hitben!
Zokogó fénycsík illó pászma
kalapok zsírtól fénylő arcán
kongó böjtök édes-éhes
bújásával fut, fut a naptár.
Hosszan csosszan nevető percek
árka holnapok ajkán szisszen
bong, csereg dínom-dánom - Táltos,
Oldj fel engem is tűzben, hitben!
Bp,
19:11 2008.12.08.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.