A pénztelenség állapotában I.
A pénztelenség állapotában
Lebegek bank és bolt között,
Levegőt kiáltok, friss levegőt,
De eladtad dekaárba,
S reklámokat ontsz nem négyet, ötöt.
A ventilátort nem, ne fordítsd rám,
Melegem sincs nem is fázok,
Tűnődöm két forintosok alján:
Falu szélén csak hezitál
A postán csekkre bámuló álom.
Csörög-zörög, recseg, serceg vidám
Bank-séf kezében a Deák,
Bajszuk körül összefonódik az,
Ki borostás, groteszk nyitány,
A lábas alatt gázláng a világ.
Itt nem tudom, mi a tézis, hisz, hogy
Lehet magamnak élnem így
Ragadva üres bankkártya ölén,
Hol nem maradó az apró,
Mint kezed engem kásával vegyít.
Szórólapokat nyomsz a kezembe,
Utolérni sosem, bátran
Se felejtesz, akciós az élet,
Míg én szakadok lebegve
A pénztelenség állapotában…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.