vágta dédapámmal
mire ez a vágta?
tépte
és megdöglöttek a lovak
semmirekellő úrfi
földesúr lelence volt
dédapám
meg cseléd az anyja
persze rossz vére bennem
miért nem örökölhettem
más ősök szuszogó egyhangúságát
a szántóföldek kimért lépteit
Nem
minden piás léha előm
dorbézol tovább (ez csak genetika)
és vágta sincs mert döglött lovakkal
ugye elég nehéz
vagy elkártyázta dédapám apja
és nem kellett neki fattyú
lelencházba adta
de legalább az államosítás
nem érintett olyan mélyen
a nincstelen paraszt
na de a probléma még mindig
ugyanaz
döglött lovakkal nehéz a vágta
persze nem lehetetlen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.