HALOTT-
i csend volt
s most jőnek az Édes Mások.
Ki pénzt hoz ki pánczélt;
ki csak úgy jön és muzsikál:
rózsaszín lélek;
kékszakáll
/vagy csak kék szakálla van?/;
s noha a macska ölni fog,
ma még egy békemenet legalja.
S bent
minden majdnem kész;
még gyorsan deportál valakit az angyal
ÉS AZ UTCÁN EGY...
"- Csak bátran! Bááátran! Ma van a rend
átadási határideje!"