Néha rossz a február,
markolod a pulzusod,
ráspriccelt a téli sár?
Nem nyugtat az esti tej,
s a kedves sem visz csúcsra el,
falfehér lesz most a táj,
nem kell méz se kínhalál...
Lámpa lennél,lüktetés,
csak szóljon már egy sárga hang,
de a fal fehérje meghalad.