mész
az öregember kocsik rendszámait
írogatja ha szüleimhez vendégek érkeznek
a ház előtt az utcán parkoltak le
öregember az esti tíz órás őrjárat felelős
körbejár a ház körül ellenőriz anya
megijed mikor a motozást hallva az
ablakból kitekint a homályból felsejlik egy
bekémlelő öregember arc [minden rendben
van: ezek alszanak?]
az öregember közel a kilencvenhez őrzi
fittségét is tornagyakorlatokkal – magát
konzerválja mikor már nem érti körülötte
a világot: mi-miért történt - rég nem érti
miért nem érti és miért nem akad senki
ki elmagyarázza neki azt
az öregember meghalt testét porrá törték
mi megmaradt belőle: néhány emlék
padlásra szórt kacat és hogy tudjuk ő
egész végig csak jót akart
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.