Sík tranzit
kiskamaszkorunk szexbálvány nagykamasz lányai
akik után oly gátlástalanul füttyögtünk az utcákon
ma hazulról munkába bevásárlásba
munkából bevásárlásból haza
s negyedik ikszük felé sietnek kapuink előtt
ügyelvén frizura és ruha összhangjára
igyekezvén szem körül szarkalábat
arcról fáradtságot lesminkelni
hogy tudhassa ki még tudhatja:
ők voltak azok
s mi fáradt arccal és szarkalábas szemmel konstatáljuk:
ők voltak azok
de tudnánk akkor is ha nem akarnánk
mert tudják ők ha nem is akarjuk:
mi voltunk azok
s míg vargabetűkkel és göröngyökön át
ha csak hazulról munkába munkából haza
de gondoltuk magunkat
valamilyen cél felé sietni
mégiscsak nyílegyenes vonalban utaztunk át
kapuik előtt az utcákon
hol most nagykamasz lányaik után
oly gátlástalanul füttyögnek kiskamasz fiaink
nekünk pedig megmaradnak fáradt arcú
szarkalábas szemű
nyílegyenes felismeréseink:
szervusz jó napot kezét csókolom
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.