a hoszú nyaralás
(elindulni)
unom magamat. hétfő-kedd-szerda, ugyanaz, ugyanaz.
talmi örömök, elkenni a pomádét, felhívni a ezt-meg-azt.
továbbállok rövidesen. egy másik prágába, moszkvába, budapestre,
legalább egy másik balatonra. a hétfő-kedd, a szerda,
ajándék minden nap. állásokat elhagyni, kiüriteni a barakkokat.
kivárok még egy reggelt örökké elkésve. messzire utazni, hátha időben
érkezem. kivárok, elkésettebb úgysem leszek. nem megyel a vonat
sem velem, sem nélkülem. sosem múlik el, ami nem volt már a kezdetekkel.
hajnali öt óra, madárcsicsergés, alszik az állomás és nem mennek
vonatok sehova . még egy reggel, amikor gyalog kellene felkutatni
hová tűnik a gloria
(-mundi)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -