kopogtatás ( ) nélkül ( )
a város legtávolibb végéből érkezzen
ne lássa senki, ne érintse meg
úgy jöjjön, hogy száz üvegharang törjön össze
mikor megérkezik alvó csend legyen
legyen áramszünet is, a lift két emelet közt lebegjen
gyalog jöjjön fel a kilencedik emeletre
jöjjön úgy, hogy ezrekkel keljen útra, de mire megtalál csak ő marad
jöjjön fel aztán az ajtó elött várjon
elég ha ott van ne is csengessen
jöjjön úgy, hogy nem tudja miért jön mégis hozzám találjon
az ajtónál úgy álljon, mint aki most készül indulni csak
szólaljon meg a csengő, de úgy mint egy némafilmen
legyen tűzriadó, légvédelmi sziréna
legyen áramszünet és a csengő gombjához se érjen
és szóljon úgy mintha már egész nap a fejemben szólna
legfeljebb annyi hangja legyen mint a hangyalábnak
intenziv és érzékelhetetlen rengés rázza a házat
mint ha légy fut rajta át, az ablaküveget
néma vattasúlyú elefántok robogjanak
legyen robaj és néma csönd is
ahogy a szú, harapja a fát, ahogy millió
veréb egyszerre ijed meg héját látva
és nézze a zárat és akkor én mint a meginduló szivverésre
egyszercsak az érkezésére ébredek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -