Mohóság nem, gyanakvás igen
Összerezzenni minden utcasarkon
Ahol lapuló kutya a csend
És nincs kedvem a fülét megvakarnom
Mert rám ugorhat, váratlan ledönthet -
Észre sem veszem jön, lábomba mar -
Ezt elkerülni kell az ötlet
Vagy hangot sem ejtve menni szótalan
Messziről nézni minden zegzugot
Ki tudja Isten mit hova dugott