Kesergõ
Őszi paksolásomnak az idén is vége.
A fecskék margót húztak az alkonyi égre.
Olvashatatlan sorok, a telesírt csillagok.
A másnapra sirállyá messzeszállt levelek
álmaimban már többezer éves leletek,
s a vén fák közt a padok: barnák, mert nem maradok.
Hát őszi paksolásomnak most is csak vége.
A fecskék margót húztak az alkonyi égre.
Meghűlnek a hajnalok, ők se tudják hol vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Lelet (Százhalombatta, 2002)
Kiadó: Százhalom Kiadó