Odahajolt és megcsókolta
a lány homlokát
mellettük frissen sült
kifli éretten pattogott
az áruházban vonaglott
a mindenféle nép
csak felettük állt meg
mosolyogni a délután
mintha az én ajkamon
édesedett volna az érintés
mert megloptam Őket
hazagondoltam
Zoém szép zöld szeme
olvadt körém s
munkás vasárnapom ráncaira
libbentett otthon-meleget
a szerelem.