csak ne olyan hangosan
mert hogy állna az igazságnak az üvöltözés
mintha szégyenkezne a valóság
hogy e vakító dicséretre méltatlan
és méltatlankodna
hogy csendesebb zugokban halkan
nem méltatják.
a visszhang érthetetlenségig mosódva halkul
állatkerti medvék a valóság perecét mossák
hallgató apák nevelnek barlang-csöndre
perec-szennyezés ellen megannyi
magát mosó bocsánatot.