Elsõszülött jogán
Visszahúzódó, félszeg kölyök voltam
Vagy csak el-eljátszottam e szerepet
A húgom jaj, de sokszor ostromoltam
Még megtette azt, amit nem szeretek
Vele kérettem cukrot, ecetet, sót,
A szomszédoktól, hogy kész legyen az ebéd
Őt mosolya vitte, engem szégyenfolt
Szegénységünk ott bűntudattal felért
Követett árnyékként, nem lázadozott
Hiúságomért mindent feláldozott
Pedig magamnál is jobban szerettem
Visszaéltem az elsőszülött joggal
Bocsáss meg nekem, csak hat éves voltam
Bevallom, érte százszor megszenvedtem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.