(Le)írás
Balról a falnál, csillogón
hetvenes évekbeli szekrénysor.
Vállfás és polcos rész - első egység.
A második egység emeleti részén
csúszó üvegajtók mögötti polcon
poharak, s egy kristálykészlet is.
A bárszekrény csikorgón billenő
ajtaja nyitva a pult.
Kettes kulccsal nyitható zárt ajtók
mögött a ház története: papírhalom.
A harmadik egység felső polcán
az egész családnak elegendő
vasalt ágynemű, törülközők,
alattuk végre könyvek: kétpolcnyi
presszós csevely, közértesnénis
izgalom, telefonkönyv.
A legbelső és legalsó rekesz két
ajtaját, ha nem zájra éppen, azt
hiszem, talán a négyes, szét-
feszíti a fényképkupac. Mit kupac!
Hegy! Kincstár, kaland. Az egész
huszadik század.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.