Valaki
a hetedik emelet
ablakának peremén
táncol, aztán
kisétál a térbe,
mintha kötélen
lépne, két
torony között.
Lent reszkető kutyaszem
az emberek hálója.
Ha ugrik,
csak túlél,
s a fényjáték emléke
a szemhéj mögött,
mikor látja a viaszszárnyú
bohócokat repülni.