A szívem harangvirág-kivonat egy nagy mikroszkóp alatt
- játékom karomba döfött tű,
hatalmam jelképe fejetlen ampulla halom,
lakomám három keksz -
S beteg csontok remegése az erőm.
S meglepődhetek egy idetévedt rokonon,
s ágyamból csak nézhetem a kék eget,
s hallgathatom a csepegést monoton.
De ha kilazulna egy csavar
(vagy megtaposnának az angyalok,
esetleg felborulna egy pohár),