Viaszba gyúrt örökkévalóság
Halott voltam már mikor megszülettem:
anyám méhe olcsó gyásznak adott.
Rideg cement szaga pereg körülöttem,
Semmi-jövőm eszik elfecsérelt napok;
S nekem csak pillanatok jutnak édes ízzel,
Hogy csámcsogjam rajtuk éhes ínnyel.
Sorsom véknyának feszítem vágyam,
Mert jöhet idő, mikor gyámoltalan leszek:
Szánalmasan csurran könnyem és nyálam,
-Ez Ő?-kérdezik roncsomon megtörő szemek...
Tudom, milyen alázat kell nem mutatni azt,
Mi hajnalban a tükörből vádol s megriaszt.
Ezért ha imára fonódnak cinkos újjaim,
Kérhetek-e többet, mint mit kivívtam:
Csak még több csontom ne törjön útjain
S ne öleljen több kín, mint mit eddig kibírtam.
Anyám gyászos méhe, ha már e világra adott,
Had maradjak itt még, had maradjak halott!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.