Fény az égbõl (javított)
Hét éves lehettem, mikor megszülettem,
izzó forróság feszült az ablakoknak,
az egész város lángolt körülöttem,
s én az üveghez nyomtam arcomat,
hogy lássam saját emésztő tengerem,
s a szürke alakok táncát.
Kopogtattak, s apám lépett a szobába,
halott volt már szegény, évek óta,
de nem tudott róla,
és engem sem érdekelt többé
a különbség múlt és jövő között,
csak a jelen vált határtalan létté.
De emlékszem a zenére,
időtlen szférákból szállt alá,
mint fény az égből,
gyönyörűn, és kérlelhetetlenül,
dallamára lüktetett a mindenség,
s belőlem az a kicsi ami itt maradt még.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Távoli hegyek önéletrajza (Miskolc, 2007)
Kiadó: szerzõi