Fekete delíriumok (I.)
Fekete kupolákba
csapó villámok, téglákon
áthatoló elektromos őrület,
szívek burkát
széthasító ostorok.
Acélláncok összefűzte,
soha ki nem mondott
szavak egy rácsok
felszabdalta bálterem közepén.
Állnak. Nézik a semmit,
bámulnak előre és vissza,
a tér magába fagyva
megváltásra vár.
Kék vénákban keringő
öröklét-vér,
a hatalom
mozdulatlan tébolya.
Felhangzó, majd elülő
sikolyok, áram átjárta,
fekete bársonyleplek
spiráljában rángatózó kezek.
A lovasok most
a két nem-létezés
közti üvegfolyosón
vágtáznak át.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.