(Nekem is van egy bogaram...)
(Nekem is van egy bogaram...)
Pion Istvánnak
Nekem is van egy bogaram:
Ízeltlábúakat gyűjtök.
Édesanyám rozzant faházikójában
Szúvasak a falak.
Ha felmegyek hozzá a hegyekbe,
És meghallom a percegést,
Több se kell, uccu neki,
Zseblámpával a kezemben
Végigtapogatom a falat,
És ha szűk lyukat találok,
Szemöldökcsipesszel
Kiszedem a kis bestiát,
Szűk nyakú üvegbe rakom,
Bedugaszolom, és a sötétben
Hagyom egy kicsit érlelődni.
Otthon a pincepolcon
Már egy seregnyi palack hever.
Néha megmutatom a barátaimnak,
És amikor megkérdezik,
Hogy honnan vannak,
Boldogan újságolom:
Tokaji a szú!
2007. Szeptember
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.