Választóvíz
A választás kegyetlenségét
semmilyen humánum nem oldja fel
Ezért akárhová mégy
mindenhova félve érkezel
Mindenhol kényszer:
fehéren-feketén el kell döntened:
igen-nem
Ritkán van kompromisszum,
s ha van is, jobb, ha nem
élsz vele, mert ha elmismásolod
a döntést, nem csökken, ellenkezőleg,
csak nő a fájdalom,
heggyé dagad, amelynek súlya
biztos a földre nyom
Válassz hát, a választásnak is
méltósága van
Választasz – választódsz
Igen-nem, szavad
választóvíz legyen,
amely szétválaszt
ezüstöt, aranyat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.