Örök tünésnek reptét
meg szegted, ándaloghatsz
ernyőd kies homályá-
ban, mílyen is volt súgal-
lása ligetben dall'o-
ló Zephirusnak, borgő-
zös tsillagoknak, czetlí-
ken ótska trágikumnak.
Zöld tsolnakot nagyító-
üveg fölött hiába
halúczinálsz, megvetlek
únt gátú ihlet, bájos
czirkálom, édes görtsid
vörös szobában kaczag-
ni valók: rósaszín mú-
sád hajbokól előtted.