Remegések
Párnán szültek, bár tán...
Magamhoz vetetett, minden mely tulajdonképpen a semmi.
Itt voltam a mezők illatának kirablójaként,
a kimondatlan igazságtalanságok megrontójaként,
nyomoroncként, koldusként s olykor rablóként.
Itt voltam egy pazarló bőrébe bújva,
a látszólag forrástalan, pusztítóként .
Leveleket tépkedtem, az avarban tapostam.
Kerestem , s olykor kutattam. De melletted mindig elhaladtam.
Észrevétlen nesztelen lapultál, ...mindenben.
Hiszen ott voltál a letaposott lombok alatt,
Az elhaladó fák mögött,
az árnyék árnyékában, a madárdalban.
A víztükörben mikor néztem e koldust arcot,
a partra vetett tátogó hal játékát.
A feszített víztükörre, kavicsot dobtam.
Érdekes módon, nem hallottam ahogy csobban.
Láttam elmerülni, majd megpihenni.
Vártam ott egy darabig, talán megszólal újra
De ő a fák mögött volt , és kijött a kavicsos útra.
Háttal ültem ,mint mindig így teltek a hosszú évek,
melyek röpke pillanatokban kinyíltak
a nehezedő terhek alatt.
Vagy csak vágyak voltak, egy vergődés vágyai,
Egy kora tavasz utáni vérző szomj?
Beesteledett...
elmúlt az ember!
Az arénák hangjai megszűntek.
Tigrisek keresik most a színházi falatot.
De nincs néző, s nincs ki játsszon.
Nem tapad vér a küzdő vásznon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.