Melankolikus Habard
Melankolikus Habard
Vad szelek vonulnak át most az égen…
Vörösre festett a pódium,
Ott egy KÉK!
Lazán, szinte észrevétlen illeszkedik e tájba.
Megsebzett szívek lüktetnek a homokdűnékben.
Olyan vékony hajszál, olyan hirtelen mozdulatok.
Ébrednek Keleten, a rizsföldek benépesülnek a felkelő nappal.
A sólyom körtáncot jár az égen,
S lesüti fejét a prérifarkas.
Nomádok vonulnak a selyem úton,
Kelet szellőit hozták ruhájuk alatt,
Dobogó paták, porfelhő, s anyaméh.
Ez itt a bölcsőd, ez itt Ordosz.
A kietlen, de mégis nyüzsgő vidék.
Figyeld a csendet!
Ott van benne, a harmónia.
Ott ébred benne minden nép,
Ott élsz benne Te is.
Együtt lélegzel a Himalájával,
Vad folyók sodrásával.
Együtt jársz velem, s mindenkivel.
S ha már nem látod a karavánt,
Állj meg mert ez a Te hazád!
Építsd sátrad, emeld jurtád az ég felé,
S engedd el Sólymodat.
Harmadnap mikor visszatér,
Kérdezd ki, e hely mit ígér.
Nem kell neked már a járatlan út,
Ha hazád megleled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.