Normális körülmények
Normális körülmények között
Most nem itt ülnék a számtech órán,
Hanem magasan szállnék a felhők fölött,
Megpihennék egy hegycsúcs ormán,
Normális körülmények között nem
Érdekelne a társadalom. Érettségi,
Hajtás, credit, legutolsó lenne a listámon.
De ez az, amit az élet elvár, tanulni kell holtodiglan,
Persze nem ez zavar, hanem hogy számonkérnek,
Megvizsgálnak objetívan, tekintettel a nemzetiség,
A hol végzett? -ség nyomós tényezőire,
Számok, képletek kellenek, felejtsd el az énedet,
Senki nem fogja megkérdezni, hisz nem normális
Körülmények között nem számíthatunk másra,
Mint nem érdemelt elismerésre, vagy elutasításra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.